I. Προσωπικά δεδομένα

Προτεραιότητες της ΟΠΑΠ

Ο σεβασμός της ιδιωτικότητας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των Συμμετεχόντων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ΟΠΑΠ

Η ΟΠΑΠ ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που παρέχουν αυτόβουλα οι Συμμετέχοντες, σε συμμόρφωση προς τον Κανονισμό 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την εφαρμοστέα ελληνική νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η ΟΠΑΠ  δεν συλλέγει πληροφορίες για τους Συμμετέχοντες από άλλες πηγές, όπως δημόσια αρχεία ή φορείς ή ιδιωτικούς οργανισμούς. Οι παρακάτω όροι σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων αφορούν αποκλειστικά τα δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας στο πλαίσιο του Προωθητικής ενέργειας. Η επεξεργασία δεδομένων που συλλέγονται στο πλαίσιο χρήσης της εφαρμογής, διέπεται από την ενημέρωση προσωπικών δεδομένων που αφορά κάθε χρήστη της εφαρμογής και όχι μόνο τους Συμμετέχοντες στην προωθητική ενέργεια.

Σκοποί και βάση επεξεργασίας

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Συμμετεχόντων γίνεται από τους αρμόδιους, εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της ΟΠΑΠ.   Για τη συμμετοχή στη Προωθητική ενέργεια δεν απαιτείται η παροχή πρόσθετων στοιχείων πλέον αυτών που παρέχει κάθε παίκτης για τη δημιουργία λογαριασμού για τη συμμετοχή στο ΤΖΟΚΕΡ μέσω διαδικτύου. Η ΟΠΑΠ ελέγχει εάν ο παίκτης πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής στη Προωθητική ενέργεια, όπως περιγράφονται ανωτέρω και σε περίπτωση που τις πληροί μπορεί να εξαργυρώσει το ποσό €5,00 που αναγράφεται στο Κουπόνι. Το ονοματεπώνυμo και τα στοιχεία επικοινωνίας του παίκτη θα χρησιμοποιηθούν για τη σχετική ενημέρωση και κατ’ επέκταση απόδοσης του ποσού 5€ στον ηλεκτρονικό λογαριασμό του παίκτη.

Αποδέκτες

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των  Συμμετεχόντων γίνεται μόνο από τους αρμόδιους, κατάλληλα εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Χρόνος Διατήρησης

Τα προσωπικά δεδομένα των Συμμετεχόντων στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην Προωθητική ενέργεια θα διατηρούνται από την ΟΠΑΠ  για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προωθητική ενέργεια και για όσο διάστημα απαιτείται ώστε να εξαργυρωθεί το ποσό €5,00 και σε κάθε περίπτωση, για διάστημα που δεν υπερβαίνει δύο (2) έτη μετά την εγγραφή του Συμμετέχοντος, εκτός εάν ζητηθεί η διαγραφή του νωρίτερα ή εάν απαιτηθεί για λόγους συμμόρφωσης με νόμιμη υποχρέωση ή επιδίωξης εννόμου συμφέροντος του ΟΠΑΠ η περαιτέρω διατήρησή τους. Τα ανωτέρω αφορούν αποκλειστικά τη συμμετοχή στην Προωθητική ενέργεια και όχι την καταγραφή των στοιχείων τους ως παίκτες OΠΑΠ, τα οποία διατηρούνται σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο που αφορά το παίγνιο ΤΖΟΚΕΡ.

Δικαιώματα Συμμετεχόντων
​​​​​​​

Οι Συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα πρόσβασης, το δικαίωμα δηλαδή  να ενημερωθούν, κατόπιν αιτήματός τους, για το κατά πόσο ή όχι τα προσωπικά τους δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και αφετέρου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία. Επιπλέον, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη διόρθωση τυχόν ανακριβών προσωπικών τους δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών, καθώς και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου, να ασκήσουν το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων τους και το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών.

Οι Συμμετέχοντες δικαιούνται να ασκήσουν τα δικαιώματά τους αποστέλλοντας αίτημα στον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων του Ομίλου ΟΠΑΠ, ως κατωτέρω.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων τους, καθώς και εάν διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται οι όροι του παρόντος που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα , οι συμμετέχοντες μπορούν να απευθυνθούν στον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Ομίλου ΟΠΑΠ, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Ιστοσελίδα: www.opap.gr/gdpr | Ταχυδρομική διεύθυνση: 112 Λεωφόρος  Αθηνών, 10442 Αθήνα |Τηλέφωνο: +30 210 5498888 | Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: dpo@opap.gr.

Σε περίπτωση που οι Συμμετέχοντες θεωρούν ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, μπορούν να προσφύγουν στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Ιστοσελίδα: www.dpa.gr | Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα | Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600 | Fax: +30 210 6475628  | Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

 Εμπιστευτικότητα/Ασφάλεια

Η ΟΠΑΠ ΑΕ τηρεί με αυστηρότητα πολιτικές ασφάλειας, ενώ παράλληλα εφαρμόζουν σύγχρονες τεχνικές προστασίας των προσωπικών δεδομένων, που τηρούνται στα αρχεία τους από:

Παράνομη πρόσβαση

Παράνομη χρήση ή αποκάλυψη

Παράνομη τροποποίηση

Εκούσια ή ακούσια καταστροφή

Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις είναι σύμφωνοι με την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων  2016/679 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.